detector.media
02.04.2018 16:48
Депутати не зібралися на комітет, де мали розглянути питання скасування е-декларацій для антикорупційних активістів
Депутати не зібралися на комітет, де мали розглянути питання скасування е-декларацій для антикорупційних активістів
2 квітня антикорупційний комітет Верховної Ради не поставив до розгляду питання скасування обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, оскільки не зібрався кворум

Про це повідомляє сайт 112.ua.

Зазначено, що на засідання прийшло п’ятеро народних депутатів замість 13-ти.

Позафракційний нардеп, заступник голови антикорупційного комітету Борислав Береза висловив сумнів у тому, що 3 квітня Рада скасує е-декларування для антикорупціонерів.

«Мої колеги не вірять, що завтра це може відбудеться (скасування відповідної норми, - ред). Ба більше, є єдина позиція, яку всі погоджують: якщо б було бажання і політична воля, то того четверга усі б побачили, як Рада скасувала ці законопроекти», – сказав він.

Нагадаємо, 2 квітня спікер парламенту Андрій Парубій закликав антикорупційний комітет ВРУ розглянути законопроекти про скасування е-декларування для громадських діячів.

Нагадаємо, 30 березня в парламенті було зареєстровано законопроект законопроект №8209 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб», який передбачає скасування е-декларування для громадських активістів.

Серед ініціаторів законопроекту – Юлія Тимошенко, Іван Крулько, Олена Сотник, Олександра Кужель, Дмитро  Добродомов, Віктор Чумак, Сергій Соболєв, Сергій Лещенко.

Заступник голови фракції «Батьківщина» Іван Крулько в коментарі LB.ua повідомив, що в законопроекті також пропонується звільнити антикорупційних активістів від відповідальності за несвоєчасну подачу е-декларацій. 

Як повідомляв «Детектор медіа», Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган розкритикував провал обіцяного українською владою скасування е-декларацій для громадських активістів. «Українська влада не виконала своїх зобов'язань», - заявив у зв’язку з цим Йоганнес Ган.

22 березня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроекти 8120 та 8120-1, якими пропонувалося відтермінувати подання е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. Голова парламенту Андрій Парубій кілька разів намагався включити їх до порядку денного, але голосування за це щоразу провалювалося. 

Нагадаємо, термін подачі декларацій членами антикорупційних громадських організацій закінчується 1 квітня, тобто з 2 квітня громадських активістів, які не задекларували свої доходи, можна буде притягати до кримінальної відповідальності.

Верховна Рада планує розглянути скасування електронного декларування для громадських активістів вже після 1 квітня, тобто після закінчення терміну подачі електронних звітів.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY