detector.media
30.03.2018 19:42
Журналіста РБК Соколова, засудженого до 3,5 років позбавлення волі, етапували до колонії
Журналіста РБК Соколова, засудженого до 3,5 років позбавлення волі, етапували до колонії
За кілька тижнів до його затримання було опубліковано розслідування Соколова про розкрадання на космодромі Східний.

Російського журналіста Олександра Соколова, засудженого до 3,5 років позбавлення волі по справі про участь в організації «Армія волі народу», визнаної в Росії екстремістською та забороненої судом, етапували до колонії.

Про це в п'ятницю, 30 березня, повідомив адвокат Соколова Олексій Чернишов, уточнивши, що не знає, куди саме був спрямований підзахисний, передає DW.

Чернишов додав, що разом із Соколовим був етапований його соратник Кирило Барабаш.

Спеціальний кореспондент РБК Олександр Соколов був заарештований в липні 2015 року. За версією слідства, Соколов і його спільники під виглядом ініціативної групи з проведення референдуму «За відповідальну владу» продовжували діяльність забороненої «Армії волі народу». Захист наполягав на тому, що це дві різні організації.

За кілька тижнів до затримання було опубліковано розслідування Соколова про розкрадання при будівництві космодрому Східний.

У серпні 2017 року Тверський районний суд засудив Соколова, активістів Барабаша і Парфьонова до термінів від 3,5 до 4 років колонії, а екс-редактора газети «Дуель» Юрія Мухіна до умовного терміну. У грудні Мосміськсуд незначно скоротив терміни Барабашу і Парфенову.

22 березня Тверський суд Москви відмовився розглядати клопотання про умовно-дострокове звільнення Соколова, тому що вирок не було виконано і три місяці з моменту набрання ним законної сили журналіст все ще перебував у СІЗО.

Фото: РБК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY