detector.media
30.03.2018 14:46
«Прилуки. Оновлений профіль»
«Прилуки. Оновлений профіль»
Свіжий «Маршрут №1» пропонує унікальний погляд на це «мале велике місто»

«…Чи багато хто знає, що був час, коли Прилуки, фактично, керували Московією? А цей сюжет – простір для театру зразка Шекспіра або Шиллера чи цілого історичного серіалу в реаліях сьогоднішнього часу. Та ще вийшла б «гра престолів»…

За свідченням біографів міста, князівський рід Глинських – один із володарів Прилук. На Глинських видно, як ми з самого початку дали поштовхи народженню монстра. Один із Глинських одружив свою дочку на московському князеві Василеві ІІІ, і від цього шлюбу народився Іван ІV, відомий як Грозний.

А чи хто-небудь згадує, що серед тих, хто руйнував Прилуки, був Борис Годунов? Але після численних, за всі часи історії, нищень місто неодмінно відроджувалося. І в основному стараннями князів, яких дуже багато хто «роздає» то Польщі, то Росії, то Литві… А це були всі, те, що називається «місцеві»: Вишневецькі, Галагани…. На Західній Україні вживають дуже гарне слово – «тутейші», – інтригує у своїй колонці до нового випуску глянцю головний редактор Лариса Івшина.

Креативна команда березневого «Маршруту №1» доклала максимум зусиль, щоб слово «Прилуки» для вас зазвучало по-новому. Про людей як головний капітал – читайте в інтерв’ю директора з виробництва ВАТ «Бритіш Американ Тобакко» субрегіону «Україна, Кавказ, Центральна Азія, Білорусь та Молдова» Артема Скрипки. Це підприємство забезпечує добробут орієнтовно 10% населення міста й втілює низку соціальних проектів у ньому. Про храмове багатство міста, «родзинки» колекції Прилуцького краєзнавчого музею, унікальну Густинську обитель та прилеглі до Прилуччини Качанівку, Тростянець, Сокиринці – в наших окремих оглядах-мандрівках. 

Також про «свої» Прилуки «Маршруту №1» розповіли вихідці з міста – Генеральний консул України в Чикаго Лариса Герасько, Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі (Ватикан) та при Суверенному Мальтійському Ордені Тетяна Іжевська, актриса Національного академічного драматичного театру ім.І.Франка Світлана Прус, директор Чернігівського державного центру олімпійської підготовки В’ячеслав Деркач та відомий містянин – паралімпійський чемпіон Олег Лень.

Крім того, читайте в номері про те, як Прилуки користувалися своїм правом на самоврядування, як місто роблять привабливим для молоді, де в ньому смачно поїсти та яким європейським місцям – також 933 роки.

Замовляйте «Маршрут №1. Прилуки» в магазині на сайті «Дня» https://day.kyiv.ua/uk/catalog/9678 або за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23. Дочекайтеся п’ятниці, щоб придбати його в кіоску преси свого міста або вирушайте в четвер у Прилуки на урочисте відкриття фотовиставки «Дня» – сюди наш глянець ексклюзивно дістанеться заздалегідь!

Підготувала Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY