detector.media
29.03.2018 11:08
Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня
Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня
Уряд врахував рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацради) про затвердження Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення від 15 березня та прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

«Відповідною постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України" продовжено строк використання радіотехнології "Аналогове телевізійне мовлення" шляхом унесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2006 р. № 815, з метою недопущення порушення прав громадян на вільний доступ до інформації», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 15 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до проекту Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення, підготовленого робочою групою при Держспецзв’язку та схваленого Нацрадою 18 січня. У проекті плану було змінено строки поетапного вимкнення аналогового ТБ, зокрема початок вимкнення перенесено з березня на серпень 2018 року. А також було додано перелік заходів, які мають передувати реалізації поетапного вимкнення.

Нагадаємо, що у 2017 році уряд переніс кінцеву дату вимкнення аналогового телебачення з 30 червня 2017 року на 30 березня 2018 року. Хоча спершу планувалося перенесення на рік – на 30 червня 2018 року. З проекту плану стає очевидним, що ніякого вимкнення аналогового ТБ 30 березня 2018 року не відбудеться.

Проти вимкнення аналогового телебачення у 2017 році виступали медіагрупи «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп». Вони, зокрема, добиваються, щоб один з мультиплексів «Зеонбуду» мав більше покриття. Для цього потрібно встановити від 70 до 170 додаткових передавачів, повідомляв виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Пілотну область, з якої розпочнеться вимкнення аналогового ТБ, має визначити уряд. Нагадаємо, що Нацрада запропонувала п’ять варіантів: ВолинськаОдеська, Кіровоградська, Житомирська та Київська.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY