detector.media
23.03.2018 15:37
Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат
Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат
Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя 23 березня за клопотанням ФСБ заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, інформує «Крим.Реалії».

Нагадаємо, вранці 22 березня в анексованому Криму підконтрольні Кремлю силовики відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських тататр силовиками.

Того ж дня блогера відвезли на допит в ФСБ

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет). 

Правозахисники і медійники вимагають від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова.

Інститут масової інформації (ІМІ) відреагував на затримання в анексованому Росією Криму активіста та блогера Нарімана Мемедемінова, якого 22 березня допитали співробітники ФСБ та посадили в СІЗО у Сімферополі.

«Ми вважаємо, що затриманий сьогодні в Криму громадський журналіст Наріман Мемедінов займався журналістською діяльністю. Його затримання – це спроба нейтралізації його журналістської діяльності, а саме, документування і висвітлення порушень прав людини, у тому числі. Громадські журналісти, або citizen journalists – надзвичайно важливі в умовах тотального тиску на свободу слова, який ми спостерігаємо в Криму!», – написала у Facebook виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY