detector.media
22.03.2018 14:08
В Одесі на оператора каналу «Круг» напав ззаду невідомий і розбив камеру
В Одесі на оператора каналу «Круг» напав ззаду невідомий і розбив камеру
В Одесі 21 березня невідомий у масці зробив підніжку зі спини оператору місцевого каналу «Круг» Андрію Тищенку, вирвав у нього з рук камеру, потрощив її та кинув під колеса авто.

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сюжет каналу.

Напад стався під час відеозйомки журналістами демонтажу паркану в Преображенському парку, зокрема - розмови журналістів із підприємцем, паркан якого зносили, і співробітниками мерії, які приїхали його зносити. Невідомий у масці зайшов за спини та збив оператора з ніг, йдеться в сюжеті.

«Я працював, знімав відео і ззаду мене хтось вдарив, підсічку під ноги зробили. Я впав на коліно, вирвали камеру і розбили камеру, кинули на дорогу, на асфальт», – розповів оператор Андрій Тищенко.

За інформацією каналу, нападник встиг викинути камеру на проїжджу частину під колеса машин. Після удару камера перестала працювати, а частина відламаних деталей була розчавлена. Наздогнати нападника поліцейські не встигли.

Телевізійник звернувся до Приморського відділу поліції, повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Відомості за фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють особу, причетну до скоєння вказаного правопорушення.

Нагадаємо, директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк повідомила «Детектору медіа», що ІМІ у лютому зафіксував 23 випадки погроз, побиття, перешкоджання журналістам, а також нападів на офіси ЗМІ.

Фото: скріншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY