detector.media
21.03.2018 20:30
У США розпочали акцію «Видали Facebook»
У США розпочали акцію «Видали Facebook»
Серед її учасників - творець месенджера WhatsApp, який належить Facebook.

У США розпочалася акція #видалифейсбук, серед її учасників - творець месенджера WhatsApp, який належить Facebook. Про це повідомляє Meduza.

Відзначається, що британські та американські видання - від The ​​Guardian до блогів - почали публікувати інструкції про те, як видалити свій аккаунт у соццмережі.

Хештег #deletefacebook почав набирати популярність в середині березня після публікації розслідувань в The Guardian і The New York Times про діяльність британської компанії Cambridge Analytica.

На скількох людей заклики подіяли і вони видалити свої акаунти у Facebook, достовірно невідомо. На початку тижня хештег #deletefacebook вийшов в тренди Twitter, але ненадовго. Проте його підтримали багато відомих в IT-індустрії людей, в тому числі один з творців месенджера WhatsApp Брайан Ектон. Сам WhatsApp з 2014 року належить Facebook

Відомий IT-інвестор і творець в минулому відомої блог-платформи Weblogs (з неї виріс сайт Engadget) Джейсон Калаканіс не просто розкритикував Facebook, але і оголосив про виділення 700 тисяч доларів на створення нового Facebook - по 100 тисяч семи різним командам.

На цьому тлі акції компанії стрімко падають. За дві торгові сесії вони подешевшали з 189 доларів до 167, а вартість всієї компанії впала нижче 500 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Facebook почала внутрішнє розслідування після того як стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі. В компанії це спростовують.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY