detector.media
21.03.2018 19:00
У Мінінформполітики заявили, що Facebook потурає російським ботам і може вплинути на вибори 2019 року
У Мінінформполітики заявили, що Facebook потурає російським ботам і може вплинути на вибори 2019 року
Заступник міністра інформаційної політики України вважає, що адміністрація Facebook не зацікавлена ​​у співпраці з українськими уповноваженими органами.

У Міністерстві інформаційної політики України вважають, що адміністрація Facebook фактично потурає фейковим акаунтам, які Росія використовує для нанесення шкоди українському інформпростору.

Про це в коментарі «Інтерфакс-Україна» заявив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, передає «Громадське».

Водночас він наголосив, що в Україні вже існує вплив на громадську думку через соцмережі, «однак він ще не досяг свого піку».

«Насправді цей скандал (зі створенням релевантної інформації на підставі даних користувача Facebook - ред.) викрив те, що і так вже давно відбувається в інформаційному просторі, і в Україні зокрема. Крім того, останні блокування українських блогерів у Facebook показали, що соціальна мережа фактично потурає ботам, які держава-агресор використовує для нанесення шкоди українському інформпростору», — заявив Дмитро Золотухін.

Він допустив, що онлайн-платформа може стати інструментом впливу Росії на виборчу кампанію в Україні у 2019 році.

«Однак можливості запобігти такому впливу на передвиборну кампанію через Facebook в України, на даний момент, на жаль, немає. Це пов'язано з необхідністю співпраці соціальної мережі з українськими уповноваженими органами, обміном інформацією, з можливістю оскаржувати, наприклад, рішення по блокуванню», — пояснив заступник міністра.

Він також заявив, що адміністрація Facebook не зацікавлена ​​у співпраці з українськими уповноваженими органами.

«Щоб це змінити, необхідно використовувати можливості для примусу компанії дотримуватися законів України», - додав Золотухін.

Раніше повідомлялося, що журналісти британського каналу Channel 4 провели розслідування діяльності кампанії Cambridge Analitica. Кампанію підозрюють у незаконному зборі особистих даних користувачів Facebook та використанні іх для впливу на результати виборів у США у 2016 році. За інформацією журналістів, підрозділ компанії також спрівпрацював з українською владою та збирав для неї дані для розробки стратегії повернення окупованого Донецька.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY