detector.media
21.03.2018 14:57
Російські ЗМІ повідомили, що Путін доручив опрацювати прохання Собчак про помилування зокрема Сенцова та Кольченка
Російські ЗМІ повідомили, що Путін доручив опрацювати прохання Собчак про помилування зокрема Сенцова та Кольченка
«РИА Новости» з посиланням на прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова повідомили, що Володимир Путін доручив своїй адміністрації опрацювати прохання Ксенії Собчак про помилування 16 осіб, у тому числі незаконно засуджених в РФ українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Новину поширили й українські медіа.

«Справді, такий список був Собчак переданий президенту, президент його прийняв і доручив своїй адміністрації опрацювати цей список», – нібито сказав Пєсков.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», журналістка, телеведуча та екс-кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак передала Володимиру Путіну список політв'язнів з 16 осіб, серед яких є українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко. Про це в Facebook писала довірена особа Собчак Марина Литвинович.

«Ксенія Собчак сьогодні зустрілася з Путіним. Головний сенс зустрічі був в тому, щоб передати йому список політичних в'язнів і зажадати їх звільнити (амністія, помилування). Путін пообіцяв розглянути цей список. Надія деяка є», - написала Литвинович.

У середу, 21 березня, стало відомо, що МЗС України надіслало Росії ноту через погіршення стану здоров'я Олега Сенцова. Україна вимагає від РФ доступу до Олега Сенцова та, за необхідності, допуску до українського режисера-політв'язня українських лікарів.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY