detector.media
21.03.2018 11:51
МЗС надіслало Росії ноту через погіршення стану здоров'я Олега Сенцова
МЗС надіслало Росії ноту через погіршення стану здоров'я Олега Сенцова
Україна вимагає від РФ доступу до Олега Сенцова та, за необхідності, допуску до українського режисера-політв'язня українських лікарів.

Про це «5 каналу» повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца.

«Нам відомо натепер, що стан його здоров’я погіршився. Ми терміново направили ноту до РФ, щоб отримати доступ, і якщо необхідно, надати доступ українським лікарям», - наголосила вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», у вівторок, 20 березня, речниця МЗС Мар’яна Беца повідомила у Twitter, що Міністерство закордонних справ України вимагає від Російскої Федерації допустити до ув’язненого українського режисера Олега Сенцова консула.

«У зв'язку з інформацією про погіршення стану здоров'я О.Сенцова, вимагаємо від РФ терміново надати доступ консула до Олега», – написала вона.

Днями сестра Сенцова Наталя Каплан повідомляла, що в її брата погіршився стан здоров'я.

Учора ж Наталія Каплан емоційно відреагувала на заяви про те, що Олег Сенцов вмирає від отруєння радіоактивною речовиною. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Поповзли чутки з думками «експертів», що Олега отруїли і він помирає. Зовсім дебіли, чи що??? Не буду я коментити цю параноїдальну нісенітницю, конспірологи хрінові. Він там не на курорті, чотири роки в'язниці, в тому числі на крайній півночі, ясна справа, здоров'я не додають», - написала вона.

У вівторок, 20 березня, в деяких ЗМІ з’явилися коментарі одного з військових експертів щодо того, що ув’язнений в РФ Олег Сенцов вмирає внаслідок отруєння радіоактивною речовиною, і що його могли отруїти «по приколу».

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY