detector.media
21.03.2018 11:11
Суд залишив обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія під вартою до 18 травня
Суд залишив обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія під вартою до 18 травня
Слідчі впевнені, що саме Павло Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст, витягував його з машини та бив разом із іншими «тітушками. Наступне засідання призначено на 29 березня.

Про це повідомляє «5 канал».  

Шевченківський суд Києва ухвалив рішення залишити Бялая під вартою ще на два місяці, не задовольнивши клопотання захисту про його звільнення. Прокурори також стверджують, що підсудний довго переховувався від правоохоронців, давав неправдиві свідчення, тож може втекти, як і більшість підозрюваних у цій справі.

На початку засідання Павло Бялай заявив, що не ознайомився з клопотанням про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і попросив тригодинну перерву. Зважаючи на те, що прокурори кілька днів намагалися передати клопотання обвинувачуваному, а він свідомо відмовлявся його приймати, суд дав на ознайомлення з документом п’ять хвилин.

Під час засідання обвинувачуваний заявив про право на скликання суду присяжних, яке головуючий суддя задовольнив. Наступне засідання призначили на 29 березня.

«Наше клопотання було задоволено, а строк тримання під вартою – продовжено. При цьому суд прийняв рішення призначити справу до розгляду, тобто ми фактично переходимо до стадії дослідження письмових матеріалів, доказів, заслухання показів свідків, тобто самого розгляду провадження. Ми впевнені у своїх доводах, впевнені в обвинуваченні, що наші докази обґрунтовані й доводять вину обвинувачуваного», – прокоментував прокурор ГПУ Володимир Приходько.

Як повідомляв «Детектор медіа», окрім Павла Бялая, у справі про вбивство журналіста Вячеслава Веремія проходить також Юрій Крисін

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY