detector.media
20.03.2018 17:20
МЗС Великобританії випустило відео з переліком російських фейків щодо отруєння екс-розвідника Скрипаля
МЗС Великобританії випустило відео з переліком російських фейків щодо отруєння екс-розвідника Скрипаля
Так, винуватцями отруєння екс-розвідника Росія називала Україну, Великобританію, США, нещасний випадок та тещу Скрипаля.

Міністерство закордонних справ Великобританії опублікувало у своєму офіційному акаунті в Twitter відеоролик, в якому перерахувало основні російські фейки у справі про отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля. Про це повідомляє «Фокус».

«Замість того, щоб дати пояснення інциденту в Солсбері, Росія почала кампанію дезінформації», - відзначили в МЗС Британії.

Зокрема, британське зовнішньополітичне відомство назвало такі російські фейки:

«Це зробила Великобританія... щоб підживити антиросійські настрої»;

«Це зробила Україна... щоб підставити Росію»;

«Це зробили Сполучені Штати... щоб дестабілізувати світ»;

«Це була спроба суїциду»;

«Це була випадкове передозування»;

«Це справа рук тещі Скрипаля»;

«Джерелом нервово-паралітичного речовини стала британська лабораторія Porton Down»;

«Нервово-паралітична речовина походить із Чехії, Словаччини або Швеції».

Нагадаємо, що у 2006 році полковник Головного розвідувального управління Генштабу РФ Сергій Скрипаль був засуджений в Росії за шпигунство на користь британської розвідки до 13 років позбавлення волі. У 2010 році в рамках великомасштабного обміну шпигунами між США і Росією він отримав притулок у Великій Британії.

4 березня 2018 року Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в британському Солсбері і госпіталізовані з сильним отруєнням.

12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей під час виступу в британському парламенті заявила, що Росія найімовірніше відповідальна за отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля. За її словами, колишнього шпигуна отруїли розробленим в СРСР нервово-паралітичним речовиною класу «Новачок».

14 березня Тереза ​​Мей заявила про припинення двосторонніх контактів Великобританії з Росією на високому рівні. Лондон оголосив 23 російських дипломата персонами нон-грата і відкликав запрошення міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову відвідати країну. Крім того, британські міністри і члени королівської родини не поїдуть на чемпіонат світу з футболу в 2018 році в Росію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY