detector.media
20.03.2018 10:50
В перший вікенд міжнародного прокату «Викрадена принцеса» зібрав у Румунії більше $165 тис
В перший вікенд міжнародного прокату «Викрадена принцеса» зібрав у Румунії більше $165 тис
За перший вікенд міжнародного прокату бокс-офіс повнометражного анімаційного фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» виробництва студії Animagrad (Film.ua Group), який розпочався з 16 березня у Румунії, зібрав $165 066

Про це повідомляє прес-служба Animagrad.

У релізі зазначено, що бокс-офіс українського мультфільму посів друге місце після американського блокбастера «Розкрадачка гробниць: Лара Крофт» (кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer). Зазначено також,  що американський бойовик «Небезпечний бізнес» (кінокомпанія Amazon Studios) з актрисою Шарліз Терон у головних ролях, який також стартував 16 березня, посів четверту сходинку румунського вікенду.

Крім того, у порівнянні з головними анімаційними релізами 2017-2018 років від голлівудських студій Disney Pixar, DreamWorks Animation та Blue Sky Studios, що відбулись у Румунії: збори за перший вікенд української «Викраденої принцеси» перевищили показники «Коко», «Фердинанда» та стрічки «Бебі Бос» поступившись третій частині франшизи «Тачки».

Наступною країною міжнародного прокату мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» стане Туреччина: український анімаційний фільм показуватимуть там з 23 березня. З 5 квітня анімаційна стрічка з’явиться у прокаті Хорватії, з 6го – у Болгарії, а з 12 – країнах Середнього Сходу. Влітку мультфільм покажуть у Польщі, Естонії, Ізраїлі, Китаю та Кореї, дуже скоро компанії-дистриб'ютори Ірану, Чехії та Латинської Америки оголосять про дати початку прокату на цих територіях. Всього, мультфільм попередньо проданий більш ніж на 50 країн, у тому числі у Францію, Німеччину, країни Близького Сходу, Південної Африки та Азії.

Нагадаємо, анімаційний фільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», створений студією Animagrad за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийшов у національний прокат 7 березня

Він став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн грн.

За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 млн грн. Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів.

16 березня стартував прокат анімаційної стрічки в Румунії.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY