detector.media
19.03.2018 19:05
НАБУ розслідує, хто незаконно втрутився в ЄДР і виключив Ляшка з керівників газети «Політика»
НАБУ розслідує, хто незаконно втрутився в ЄДР і виключив Ляшка з керівників газети «Політика»
Несанкціонованого втручання в інтересах нардепа Олега Ляшка у роботу електронно-обчислювальних машин призвело до підробки інформації у Єдиному державному реєстрі юросіб.

Суд надав детективам НАБУ тимчасовий доступ до речей державного підприємства «Національні інформаційні системи» щодо несанкціонованого втручання в Єдиний державний реєстр юросіб в інтересах нардепа Олега Ляшка. Про це йдеться в ухвалі Солом’янського райсуду від 28 лютого 2018 року, повідомляє «Чесно».

Зазначається, що НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017230150001741 від 12.08.2017 за фактом несанкціонованого втручання в інтересах нардепа Олега Ляшка у роботу електронно-обчислювальних машин, що призвело до підробки інформації у ЄДР, за ознаками кримінального правопорушення за ч.1 ст. 361 КК України.

Як вбачається із матеріалів клопотання, 28 жовтня 2016 від імені приватного нотаріуса Голопристанського районного нотаріального округу були внесені зміни в ЄДР щодо ЗАТ «Редакція газети «Політика». У результаті відбулася зміна керівника та зміна складу підписантів юридичної особи.

У результаті даних змін Олег Ляшко був виключений зі складу керівників та підписантів ЗАТ «Редакція газети «Політика».

Допитана як свідок приватний нотаріус повідомила, що не вчиняла вказані дії.

У декларації Олега Ляшка за 2015 і 2016 роки у розділі 8 «Корпоративні права» відображена наявність 33% ЗАТ «Редакція газети «Політика».

Згідно з рішенням суду, правоохоронці не встановили особу, яка вносила зміни в реєстр.

Наразі в держреєстрі Олег Ляшко значиться одним із співзасновників «Редакція газети «Політика». Керівник та підписант підприємства – Мікляєв Олег Вячеславович.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY