detector.media
18.03.2018 11:36
Білоруський телеканал скасував показ фільму «Крим» через протести спільноти
Білоруський телеканал скасував показ фільму «Крим» через протести спільноти
Без пояснення причин телеканал ОНТ замінив цей фільм іншим.

Білоруський телеканал ОНТ показав радянську комедію замість анонсованого російського пропагандистського фільму «Крим» режисера Олексія Піманова, повідомляє «Радіо Свобода».

Спершу показ фільму «Крим» був анонсований на 23:50 17 березня.

З протестами проти демонстрації у Білорусі художнього фільму, що фальшує історію анексії Криму, в соціальних мережах та інтернет-ЗМІ виступили опозиційні діячі, блогери та представники української діаспори.

Без пояснення причин телеканал ОНТ замінив цей фільм іншим.

Торік фільм «Крим» також було анонсовано для показу в кінотеатрах Мінська, але посольство України вислало ноту протесту до МЗС Білорусі з цього приводу, і прокат було скасовано.

Білорусь є союзником Росії, вона підтримала її під час голосувань у ООН за резолюції щодо незаконної анексії Криму, порушень там прав людини та відновлення територіальної цілісності України. Водночас у Мінську проходять переговори щодо Донбасу, тому офіційний Мінськ намагається дотримуватися збалансованості у відносинах з Москвою та Києвом.

Нагадаємо, що навесні 2014 року Росія із порушенням норм міжнародного права здійснила незаконну анексію Крима. 16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов псевдореферендум про статус півострова, за сфальсифікованими результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ані Україна, ані Європейський Союз, ані США не визнали це голосування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY