detector.media
17.03.2018 10:30
Український мультфільм «Викрадена принцеса» вийшов у прокат у Румунії
Український мультфільм «Викрадена принцеса» вийшов у прокат у Румунії
У перший вікенд дебютну стрічку української студії показуватимуть на 79 екранах країни.

Румунія стане першою країною міжнародного прокату для мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Показ стрічки у Румунії стартував 16 березня. Про це повідомляє прес-служба Film.ua Group.

Першою румунською компанією, що зацікавилась українським мультфільмом, стала Fast Production, якій і належать права на прокат стрічки. Згодом до релізу в румунських кінотеатрах був залучений найбільший дистриб’ютор країни Ro Image, який також займається дистрибуцією Paramount and Universal на цій території.

У дубляжі мультфільму взяли участь професійні актори озвучування та зірки румунського шоу-бізнесу. Кота Вченого озвучив румунський «Потап» – популярний хіп-хоп виконавець, хореограф, режисер та актор Едуард Міхаіл Андріану, більш відомий під сценічним ім’ям CRBL.

Дубляж головного героя мультфільму – мандрівного актора Руслана – доручили досвідченому актору дубляжу Крісті Неакшу, який спеціалізується саме на анімації (працював над мультфільмами «Сімейка Крудсів», «Монстри на канікулах», «Смурфики» та «Смурфики 2»).

Наступною країною міжнародного прокату «Викраденої принцеси» стане Туреччина: анімаційний фільм показуватимуть там з 23 березня. З 5 квітня анімаційна стрічка з’явиться у прокаті Хорватії, з 6-го – у Болгарії, а з 12-го – у країнах Середнього Сходу.

Влітку мультфільм покажуть у Польщі, Естонії, Ізраїлі, Китаю та Кореї, згодом компанії-дистриб'ютори Ірану, Чехії та Латинської Америки оголосять про дати початку прокату на цих територіях. Мультфільм попередньо проданий у більш ніж на 50 країн, у тому числі у Францію, Німеччину, країни Близького Сходу, Південної Африки та Азії.

Нагадаємо, анімаційний фільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», створений студією Animagrad (Film.ua Group) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийшов у національний прокат 7 березня

Він став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн грн.

За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 млн грн. Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY