detector.media
14.03.2018 18:12
На Прямому каналі покажуть прем'єру документального фільму-розслідування Сергія Лойка «Гібридна історія»
На Прямому каналі покажуть прем'єру документального фільму-розслідування Сергія Лойка «Гібридна історія»
Вже зараз фільм можна подивитися на YouTube.

Прем'єра 4-серійного документального фільму-розслідування Сергія Лойка «Гібридна історія» відбудеться 15-17 березня на українському Прямому телеканалі. Про це повідомив автор фільму - військовий журналіст, фотограф, письменник Сергій Лойко на прес-конференції в «Укрінформі».

«Офіційна прем'єра цього фільму відбудеться на каналі «Прямий» 15 березня о 20:00. В перший день будуть показані 1 і 2 серії, 16 і 17 березня - по одній», - сказав Сергій Лойко.

При цьому він зазначив, що вже зараз фільм можна подивитися на YouTube.

«Цей фільм цієї хвилини вже знаходиться на YouTube, і всі 4 серії можна подивитися. Посилання можна знайти на обох моїх акаунтах на Facebook», - підкреслив режисер.

Він розповів, що поштовхом до дослідження послужили брифінги голови СБУ в середині серпня 2017 року про одну спецоперацію, проведену в Україні російськими спецслужбами.

«Три українця, колишніх учасника АТО, які зі зброєю в руках захищали свою батьківщину, раптом їдуть до Москви як заробітчани на 7 днів. У них був складний маршрут Москва-Тольятті-Курчатов, в цих трьох містах вони повинні були зображати з себе не ремонтників-будівельників, а терористів-підривників. Їм запропонували гроші - до 1 тис. дол. наприкінці першого дня, поспостерігавши за діями «бригадира», який, зокрема, 4 рази телефонував до України за спеціальним номером і згідно із спецінструкцією читав текст, з якого було зрозуміло, що вони щось мають підривати, двоє хлопців зрозуміли, що їх використовують «втемну», переконали «бригадира», що беруть участь у чомусь небезпечному і поганому, і вночі все зірвалися назад до України. А жінка, яка їх найняла, після того як вони повернулися і все розповіли, опинилася у в'язниці. Її коханий Сергій Соколов - головний організатор всієї  цієї справи - вже перебував у Росії», - говорить Лойко.

Він зазначив, що в серіалі багато інтерв'ю, зокрема самого Соколова, яке було записано до його арешту в Москві.

За словами Лойка, робота над фільмом велася протягом 5 місяців, і в ході неї відкривалася «дивовижна картина». Так, Соколов з'являвся як «аналітик» на всіх російських телеканалах, в найбільш рейтингових програмах, розповідаючи про те, що малайзійський «Боїнг» підірвали західні спецслужби, заклавши в Амстердамі на борт літака вибухівку, що в Україні в спеціальному таборі готують терористів для засилання до Росії, що Вороненкова в Києві вбили бандити на замовлення Дніпропетровського ОЗУ за участю співробітників СБУ, що був кілер, який в свою чергу вбив кілера Вороненкова. І інтерв'ю цього останнього «кілера» було показано в прайм-таймі у програмі «Пусть говорять» для мільйонів російських глядачів.

«І тільки тоді я став відноситься до цієї історії про трьох атошників серйозно. Я зрозумів, що вона випливає з усіх цих подій. Шар за шаром ми розкрили цілу низку оперативних заходів на території України, яка повинна була, я думаю, закінчитися військовим вторгненням і новою військовою кампанією», - підкреслив Лойко.

Він сказав, що фільм - це дослідження методів гібридної війни. Це історія однієї оперативної групи під назвою Федеральний інформаційний центр «Аналітика і безпека». Зараз і глава ФІЦ Олександр Мільченко, який за тиждень до прибуття до Москви українських атошників заявив у російській телепрограмі, що побоюється терористів, які готуються в Україні, і Соколов заарештовані і перебувають у слідчому ізоляторі в Москві за обвинуваченням в організації фальсифікації терористичного акту і зберігання зброї.

Журналіст переконаний, що цей фільм більш важливий для Росії, ніж для України: «Подивившись цей фільм, дуже важко продовжувати вірити в «розп'ятого хлопчика».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY