detector.media
14.03.2018 17:45
Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна
Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна
Інцидент, про який розповіла російська журналістка, стався в 2012 році в Чебоксарах, де вона живе і працює.

Дар'я Комарова, яка раніше працювала журналісткою «Радіо Свобода», заявила, що депутат Держдуми Росії і режисер Станіслав Говорухін обіцяв їй роль в обмін на сексуальні стосунки. Також Говорухін просив журналістку, яка прийшла до нього на зустріч заради інтерв'ю, «зняти колготки і ходити біля нього». Про це вона написала у Facebook, повідомляє «Медуза».

Коли Комарова відмовилася, Говорухін заявив, що не буде давати інтерв'ю. Журналістка запропонувала депутату заплатити їй за витрачений час і відшкодувати гонорар за статтю, в іншому випадку вона пригрозила піти з ресторану, де вони зустрічалися, і влаштувати скандал.

Інтерв'ю відбулося, після чого Говорухін просив нікому не розповідати про його пропозиції. Через кілька тижнів після цього інциденту вона дзвонила режисеру, щоб взяти коментар, і він її не згадав, говорить Комарова.

Інцидент, про який розповіла журналістка, стався в 2012 році в Чебоксарах, де вона живе і працює. Зараз вона також очолює місцевий передвиборчий штаб Ксенії Собчак.

У бесіді з «Медузою» Станіслав Говорухін заявив, що нічого подібного не пам'ятає і не впевнений, що взагалі їздив в Чебоксари в 2012 році. На сайті чебоксарського видання «ProГород» можна виявити інтерв'ю Говорухіна, датоване 2 лютого 2012 року, в якому він говорить, що «в Чебоксари приїжджав і ще буду приїжджати».

Нагадаємо, раніше журналістка «Бі-бі-сі» Фаріда Рустамова відкрито звинуватила в домаганнях російського депутата Леоніда Слуцького. За її словами, вона має в своєму розпорядженні аудіозапис розмови, в якій політик допускав неоднозначні висловлювання. «Бі-бі-сі» опублікувала розшифровку їхнього діалогу.

Також про домагання Слуцького розповіла продюсер «Дождя» Дар'я Жук. Вона заявила, що депутат приставав до неї під час ефіру на каналі в 2014 році, і розповіла, що подала відповідну заяву в думську комісію з етики.

Слуцький відкидає звинувачення в домаганнях. На запитання «Дождя», чи підтверджує він факт домагань, депутат заявив: «Ніколи. Не по цій справі».

Нагадаємо, у Великобританії нещодавно журналістки заснували проект The Second Source для боротьби з домаганнями в медіаіндустрії. Він ставить за мету поширювати інформацію про випадки насильства в журналістиці, аби запобігати цьому в майбутньому.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY