detector.media
14.03.2018 13:33
Велика Британія закликала негайно звільнити всіх українських політв'язнів у Росії
Велика Британія закликала негайно звільнити всіх українських політв'язнів у Росії
Велика Британія закликає до негайного звільнення всіх українських політичних в'язнів, переміщених на територію Росії, і їх повернення додому.

Про це повідомляється в Twitter Посольства Великої Британії в Україні, інформує «Крим.Реалії».

«Росія продовжує порушувати міжнародне право. Велика Британія закликає до негайного звільнення всіх українських політичних в'язнів, переміщених у Росію, і їхнього повернення додому. #КримЦеУкраїна», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, з часу анексії Криму Росією на півострові відбуваються регулярні обшуки й допити журналістів, активістів, громадських діячів, проходять затримання кримськотатарських активістів.

Народний депутат Мустафа Джемілєв 13 липня 2017 року вніс до Верховної Ради України законопроект про підтримку політв'язнів. У ньому йдеться про те, що українські громадяни, позбавлені волі за політичними мотивами в Криму або в сусідній Росії, повинні отримувати щомісячні грошові виплати й пільги.

У січні 2018 року голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що кількість політичних в'язнів, яких утримують в анексованому Криму, перевищила 60 людей.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада України схвалила проект постанови, в якій назвала прізвища всіх громадян України-заручників Кремля та закликала міжнародну спільноту засудити політичні репресії Росії стосовно українських політичних в’язнів.

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Фото: 24 Канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY