detector.media
14.03.2018 09:26
Собчак може в’їхати на територію Криму – Клімкін
Собчак може в’їхати на територію Криму – Клімкін
Російська телеведуча, кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак може в'їхати на територію анексованого Криму відповідно до українського законодавства

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін перед щорічною зустріччю керівництва Меджлісу кримськотатарського народу з іноземними дипломатами в Києві 13 березня, повідомляє сайт «Крим.Реалії»

При цьому Клімкін висловив сумнів щодо того, що цей візит не буде частиною передвиборної кампанії Ксенії Собчак.

«Вона може в'їжджати на територію окупованого Криму. Звичайно, відповідно до українських законів. Звичайно, розмовляючи з тими, хто там є. Але говорити, що, в'їжджаючи за тиждень (до виборів президента Росії – ред.) туди, зустрічаючись там із кимось, і це висвітлюється медіа, і говорити, що це не частина передвиборної кампанії... Ну, як для мене – це щонайменше дивно. Тому нічого особистого, політичну дискусію вестимемо», – сказав пан Клімкін.

 

Нагадаємо, 6 березня Ксенія Собчак повідомила, що нібито звернулася в посольство України, щоб отримати дозвіл на в'їзд в Крим. У Мінінформполітики заявили, що пустять Собчак на анексований Росією півострів з боку материкової України після відповідної перевірки.

Депутат Держдуми РФ Андрій Козенко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Собчак відвідувала окупований Крим у квітні 2014 року. У свою чергу Держприкордонслужба України 7 березня заявила, що проводить перевірку цієї інформації.

7 березня стало відомо, що Ксенія Собчак потрапила до бази сайту «Миротворець» через «свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим в квітні 2014 і липні 2014 р. Маніпулювання суспільно-значущою інформацією з метою отримання політичних дивідендів. У 2014 р. виправдовувала російську окупацію АР Крим».

Українські прикордонники вирішать, чи надавати кандидату у президенти Російської Федерації Ксенії Собчак дозвіл на в'їзд на територію окупованої АР Крим при спробі перетину нею російсько-українського кордону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY