detector.media
13.03.2018 19:09
Україна вимагатиме санкцій для Росії через захоплене у Криму теле- й радіомовне обладнання - Нацрада
Україна вимагатиме санкцій для Росії через захоплене у Криму теле- й радіомовне обладнання - Нацрада
Після анексії півострова Україна втратила 300 аналогових телевізійних частот, не менш як 70 цифрових і понад 130 радіочастот.

Україна може вимагати запровадження санкцій через захоплення Росією під час анексії Криму теле- й радіомовного обладнання. Про це заявив член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський 13 березня в ефірі «Радіо Крим.Реалії».

«У 2014 році росіяни стали працювати в Криму на вкраденій українській техніці. Ми з колегами з Міністерства інформаційної політики підготували такий звіт: що втратили державні, що втратили приватні мовники. В цілому Росія вкрала не менш як 300 аналогових телевізійних частот, не менш як 70 цифрових і понад 130 радіочастот. Гадаю, це призведе до санкцій проти більш ніж 30 російських мовників, які незаконно зайшли працювати на півострів», – зазначив Сергій Костинський.

23 листопада 2017 року Костинський повідомив, що Україна збільшила потужність мовлення на територію анексованого Росією Криму більш ніж утричі.

Раніше в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення заявили, що в 2018 році українське телебачення і радіо мовитиме на територію анексованого Криму з двох вишок у Херсонській області – на Чонгарі і в Чаплинці. Кількість трансльованих телеканалів при цьому планують збільшити до десяти, а радіостанцій – до семи.

Незаконна російська влада анексованого півострова неодноразово обіцяла глушити український сигнал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY