detector.media
13.03.2018 16:14
Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю
Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю
13 березня домовились про співпрацю Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та «Українська телевізійна асоціація» («112 Україна», Прямий канал, «Сонце», XSport, «Еспресо», NewsOne, EU:Music та ATR)

Це вирішилось під час зустрічі правління «Української телевізійної асоціації» (УТА) з членами Нацради, повідомляє прес-служба Асоціації.

«Метою об'єднання восьми українських телеканалів стало прагнення встановлення на телевізійному ринку зрозумілих, конкурентних та недискримінаційних правил», – сказав голова УТА Микола Типусяк.

За повідомленням прес-служби, під час зустрічі говорили про запобігання примусового кодування телеканалів, модель PayTV інші питання сфери дистрибуції, а також про прагнення Асоціації разом з ІТК напрацювати механізм рівного доступну до інформації телевізійної панелі для всіх учасників вимірювання. 

Як зазначено в релізі, члени Нацради підтримали ініціативу об'єднання телевізійних каналів та запропонували УТА розглянути під час наступних засідань питання Етичного кодексу медіа, залучення до співпраці регіональних мовників, питання журналістських стандартів, регулювання ринку в сфері спонсорства та ряд інших ініціатив. Учасники домовились продовжувати консультації та співпрацювати в напрямках розвитку конкурентного телевізійного ринку України.

Нагадаємо, 18 січня вісім українських телевізійних каналів створили «Українську телевізійну асоціацію». До неї увійшли телеканал «112 Україна», Прямий канал, «Сонце», XSport, «Еспресо», NewsOne, EU:Music та ATR. Про це йдеться в повідомленні новоствореної асоціації.

Головою правління асоціації учасники обрали Миколу Типусяка (телеканал «Еспресо»). До правління також було обрано Вікторію Борщенко («UA: Перший») та Олега Шосталя (канал «112 Україна»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY