detector.media
Анна Камуз
12.03.2018 15:44
Який механізм акредитації в німецькому Бундестазі

Понеділок в німецькому Бундестазі почався з зустрічі з представником департаменту преси, радіо та ТБ бундестагу.

Моє питання було, яка кількість акредитованих журналістів в німецькому парламенті, які принципи застосовують при акредитації і чи є обмеження?

Точну кількість акредитованих представник департаменту назвати не зміг. Зауважив, що фактично обмежень немає. Але є 3 типи акредитації: Tages - на 1 день, Plenar - на пленарний тиждень і Jahres - на рік. Великою популярністю користуються денні і тижневі акредитації. Також медіа може через департамент домовитись про зустріч з будь-яким депутатом або бути присутнім на засіданні комітету. Департамент працює оперативно і надає одноденні і тижневі акредитації в необхідній кількості. Річну акредитацію отримують тільки ті ЗМІ, які підпадають під критерій регулярності, тобто в своїй діяльності вони регулярно (читай на щоденній основі) висвітлюють парламентську діяльність.

Факт, що в Україні ~450 депутатів і понад 4000 журналістів німецького колегу відверто здивував. В Німецькому Бундестазі ~600 депутатів і всього лише 2 невеликі балкони для преси, ажіотажу засідання не викликають, дівчат з голими спинами в коротких сукнях серед журналістів теж немає, питання позапарламентської діяльності депутатів піднімаються ПОЗА парламентом.

Вперше опубліковано на Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY