detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
12.03.2018 12:46
СБУ обшукує блогерів і журналістів, які писали та розповсюджували пропагандистські матеріали – Гітлянська
СБУ обшукує блогерів і журналістів, які писали та розповсюджували пропагандистські матеріали – Гітлянська
12 березня Служба безпеки України (СБУ) проводить понад 25 обшуків у різних регіонах України в осіб, «які сприяють країні-агресору в проведені антиукраїнських акцій». Серед них є журналісти

Про це у Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, під час обшуків було «вилучено пропагандистські матеріали, зброя, вибухівка та багато інших доказів підривної роботи проти нашої країни».

За словами пані Гітлянської, серед осіб, яких обшукує СБУ, є журналісти.

«На жаль, серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавницькі дії», – повідомила вона.

Зазначимо, раніше видання «Страна.ua» повідомила, що 12 березня співробітники СБУ навідалися з обшуком до журналіста Юрія Лукашина, який працював у газеті «Дело», «2000». «Детектору медіа» пані Гітлянська підтвердила цю інформацію та додала, що силовики також обшукують двох регіональних блогерів, які «за гроші з РФ постили, що просили».

За словами прес-секретарки СБУ, більш детальна інформація щодо обшуків з'явиться пізніше.

Нагадаємо, протягом 2017 року СБУ внесла до ЄРДР 40 кримінальних проваджень стосовно адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, відносно 37 суд виніс обвинувальні вироки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY