detector.media
10.03.2018 10:37
У Словаччині знову відбулися масові антиурядові демонстрації з вимогою розслідувати вбивство журналіста
У Словаччині знову відбулися масові антиурядові демонстрації з вимогою розслідувати вбивство журналіста
Маніфестації охопили десятки міст Словаччини, а також кілька міст Чехії.

У Словаччині в п’ятницю вкотре тривали масові антиурядові демонстрації з вимогою розслідувати вбивство журналіста Яна Кучака і його подруги Мартіни Кушнірової. Найбільша маніфестація відбулася в центрі Братислави. Словацькі ЗМІ повідомляють, що учасників протесту було «кілька десятків тисяч», передає «Радіо Свобода».

Учасники акцій не давали слова політикам, але, як зазначають спостерігачі, від учасників були чутні політичні вимоги.

Один із лідерів словацького протестного руху Петер Надь виступив із закликом організувати міжнародне розслідування вбивства журналіста. Він також заявив про необхідність змінити уряд, щоб до влади «прийшли люди, яким можна довіряти, а не ті, хто погруз у корупції та причетності до організованої злочинності».

Минулої п’ятниці на акцію протесту в Братиславі вийшли 20 тисяч осіб.

Як повідомлялося, тіла Яна Кучака та його дівчини знайшли у їхньому помешканні 25 лютого. Обох їх застрелили. Найбільш вірогідним мотивом злочину правоохоронці вважають професійну діяльність Кучака.

26 лютого словацький уряд пообіцяв виплатити винагороду в €1 млн за будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідуванні подвійного вбивства.

Колега загиблого журналіст-розслідувач Том Ніколсон (Tom Nicholson) припускає, що у вбивстві Яна Кучака та його дівчини слід у першу чергу підозрювати італійську мафію.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Міністр культури країни Марек Мадарік (Marek Maďarič ) заявив, що не може залишатися на посаді після цього, і подав у відставку. В Словаччині саме це міністерство відповідає за журналістику та свободу преси в країні.

2 березня У столиці країни Братиславі понад 20 тисяч людей зібралися на акцію протесту. Вони вимагали зупинити вплив мафії у країні, заявивши, що напад на журналіста був нападом на кожного громадянина.

Європарламент заявив, що відправить до Словаччини свою делегацію для розслідування обставин вбивства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY