detector.media
07.03.2018 16:45
На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo умовно засуджена бухгалтерка комунального підприємства
На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo умовно засуджена бухгалтерка комунального підприємства
Дрогобицький міський районний суд Львівської області визнав винною головну бухгалтерку комунального підприємства «Туристичний комплекс "Дрогобич"» Тетяну Федорову в побитті журналістки порталу LifeInfo Вікторії Лишик. Суд засудив жінку до одного року обмеження волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком в один рік, та зобов’язав сплатити журналістці майже 9 тис грн компенсації

Про це повідомляє Zaxid.net.  

Видання зазначає, що під час судового засідання бухгалтерка своєї провини не визнала.

«Вона стверджує, що жінка представилась представницею ЗМІ, однак не показала свого посвідчення. Головна бухгалтерка стверджує, що коли до неї наблизили камеру, то вона забрала її та поклала на стіл, а журналістка схопила її за волосся та вдарила по обличчю», – пише ЗМІ.

Однак, як зазначає Zaxid.net, є відео, на якому видно, що бухгалтерка наносить журналістці удари по голові та забирає фотоапарат. Свідки також у суді заявили, що чули як журналістка кричала, що її б’ють.

Видання повідомляє, що суд визнав головну бухгалтерку КП «Туристичний комплекс «Дрогобич» винною у перешкоджанні роботі журналістки та умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень. Жінку засудили до одного року обмеження волі, однак звільнили від відбування покарання з іспитом строком в 1 рік. Її також зобов’язали сплатити журналістці 5 тис. грн моральної компенсації та 3,9 тис. матеріальної компенсації.

Нагадаємо, інцидент стався 4 січня 2017 року. Під час суперечки між двома юристами у бухгалтерії підприємства головний бухгалтер Тетяна Федорова у присутності співпрацівників, правоохоронця та запрошених осіб несподівано напала на журналістку Вікторію Лишик, яка фіксувала події на свій фотоапарат. У результаті сутички головбух завдала журналістці ударів в обличчя та вихопила з її рук фотоапарат. Згодом медики діагностували у неї закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку.

31 травня Дрогобицька місцева прокуратура (Львівська область) скерувала до суду кримінальне провадження за підозрою бухгалтерки комунального підприємства у перешкоджанні професійній діяльності редакторки дрогобицького видання LifeInfo Вікторії Лишик.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY