detector.media
03.03.2018 18:00
Нацполіція обіцяє ретельно перевірити інформацію про напади на журналістів під стінами Ради
Нацполіція обіцяє ретельно перевірити інформацію про напади на журналістів під стінами Ради
Матеріали перевірки планують направити до прокуратури.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко заявив, що відбудеться ретельна перевірка інформації про перешкоджання роботі журналістів. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

За словами Крищенка, до Печерського управління поліції звернувся журналіст із повідомленням про те, що працівник поліції застосував до нього газовий балончик, а ще двоє представників ЗМІ написали про перешкоджання у соціальних мережах.

«Ми проведемо службову перевірку, матеріали якої будуть направлені до прокуратури. Моя позиція як керівника поліції Києва: журналісти однозначно мають право і повинні займатися своєю професійною діяльністю. І ніхто, в тому числі поліцейські, не повинні їм перешкоджати. Водночас, ця діяльність не має шкодити проведенню поліцейських операцій або слідчих дій», – підсумував керівник столичної поліції.

Нагадаємо, що 3 березня під стінами Верховної Ради відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками. Під час висвітлювання цих подій кореспонденту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку розпилили в обличчя газовий балончик. За словами журналіста, це зробив правоохоронець, який підійшов до нього зі спини, коли кореспондент знімав активістів і тримав перед собою журналістське посвідчення. Зараз Сергій Нужненко знаходиться у лікарні, йому діагностували хімічний опік.

Також про застосування сили до себе з боку правоохоронців заявили у Facebook журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов та «Інсайдера» Влад Красінський. Зокрема, Кутєпов повідомив, що один з правоохоронців штовхнув його ногою та нецензурно сказав відійти.

Натомість журналіст Reuters Сергій Каразій у Facebook, навпаки, відзначив адекватну поведінку правоохоронців під час силових дій.

Речник МВС Артем Шевченко у коментарі «Детектору медіа» закликав журналістів, які вважають, що їхні права порушено, писати заяви до поліції та прокуратури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY