detector.media
03.03.2018 14:31
Поліція Словаччини звільнила шістьох підозрюваних у вбивстві журналіста Кучака
Поліція Словаччини звільнила шістьох підозрюваних у вбивстві журналіста Кучака
Найімовірніше, що останнього, сьомого підозрюваного також буде звільнено з-під варти.

У Словаччині звільнили шістьох із семи підозрюваних, затриманих у рамках розслідування вбивства журналіста Яна Кучака і його нареченої. Про це повідомляє 112.ua із посиланням на словацьке видання Tvnoviny.

«Слідчий у встановлений законом термін (48 годин) перевірив і встановив факти, необхідні для пред'явлення звинувачення. Після цього затримані чоловіки були звільнені з-під варти», - йдеться в заяві.

Відзначається, що підозрюваних відпустили увечері 2 березня. Один із затриманих - Себастьян Вадал - був доставлений до лікарні. Він скаржився на біль у грудях, але лікарі не госпіталізували його. Однак, згідно з інформацією ЗМІ, поліція, найімовірніше, також звільнить останнього затриманого.

Повідомляється, що серед затриманих були Антонін Вадал, який фігурував у розслідуванні вбитого журналіста, його брат Себастьян і двоюрідний брат Бруно. Усіх затриманих підозрюють у зв'язках з італійським мафіозним кланом «Ндрангета».

Як повідомлялося, тіла Яна Кучака та його дівчини знайшли у їхньому помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава 25 лютого. Обох їх застрелили. Найбільш вірогідним мотивом злочину правоохоронці вважають професійну діяльність Кучака.

26 лютого словацький уряд пообіцяв виплатити винагороду в €1 млн за будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідуванні подвійного вбивства.

Колега загиблого журналіст-розслідувач Том Ніколсон (Tom Nicholson) припускає, що у вбивстві Яна Кучака та його дівчини слід у першу чергу підозрювати італійську мафію.

2 березня у Братиславі більше 20 тисяч людей вийшли на акцію протесту через вбивство журналіста.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY