detector.media
03.03.2018 12:00
Держкіно анонсувало виробництво анімаційної короткометражки «Цирк на дроті»
Держкіно анонсувало виробництво анімаційної короткометражки «Цирк на дроті»
Проект картини став одним із переможців 10-го конкурсного відбору, його створення держава профінансує на 1 млн 609 тис. грн.

Державне агентство України з питань кіно 27 лютого уклало з компанією «Борисфен – С» контракт про надання ляльковому анімаційному фільму «Цирк на дроті» 100% державної фінансової підтримки розміром 1 млн 609 тис. 483 грн. Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.

Концепцію короткометражки у Держкіно описують так: «У дорослому світі іноді трапляються небезпечні, незрозумілі і просто заборонені предмети. Бува, дорослі й самі не можуть пояснити, чому це не можна, то заборонено, а інше взагалі... і думати облиш! І чомусь саме такі предмети викликають найбільший інтерес у дитини. Але ж у кожної, навіть злої речі, є й добра сторона. Особливо, коли вона потрапляє в руки наївної, незіпсованої людини – дитини».

Режисером та автором сценарію фільму є Олег Педан. Продюсер – Володимир Слєпцов, художник-постановник – Ігор Котков, кінооператор – Ірина Сергєєва.

«Ми плануємо створити «Цирк на дроті» у змішаній техніці – пікселяції з живими акторами і предметній анімації», - розповів автор фільму.

Також планується, що стрічка візьме участь у багатьох міжнародних фестивалях анімаційного кіно.

Раніше повідомлялося, що 2018 року в національний прокат вийдуть 49 українських стрічок, включаючи ігрові, ігрові короткометражні, документальні та анімаційні. Така кількість є рекордною для української кіноіндустрії. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY