detector.media
01.03.2018 17:33
Рада ухвалила в першому читанні законопроект про сферу авторського права
Рада ухвалила в першому читанні законопроект про сферу авторського права
Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав (№7466). Нагадаємо, група «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ закликала народних депутатів та відповідні комітети повернути цей законопроект на доопрацювання.

На підтримку законопроекту №7466 про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав у четвер, 1 березня, висловилися 244 народні обранці – при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Парламентарії відзначали недосконалість урядового законопроекту, зокрема те, що він стосується лише музики, пісень, але наголошували на необхідності ухвалення цього закону через те, що нинішня ситуація не стимулює внутрішній культурний ринок, а також у контексті євроінтеграції України.

Як повідомляв «Детектор медіа», група «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ закликала народних депутатів та відповідні комітети прийняти рішення про повернення законопроекту №7466 про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав, який стосується унормування діяльності організацій колективного управління (ОКУ), на доопрацювання.

Зазначаючи, що це вже п’ятий законопроект, який начебто має подолати багаторічну проблему з неефективною діяльністю ОКУ, автори звернення зауважували, що документ є непроробленим, містить низку суперечностей, не обговорювався з експертним середовищем і загалом складає враження  зробленого нашвидкуруч.

На думку авторів звернення, закладаються великі ризики для зловживання у нормах щодо розподілу зібраної винагороди за обов’язкове управління між категоріями правовласників. Також у законопроекті майже не згадуються права і обов’язки користувачів тощо.  

   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY