detector.media
27.02.2018 14:56
На вокзалі Сімферополя учасниця Pussy Riot Марія Альохіна влаштувала одиночний пікет на підтримку Сенцова
На вокзалі Сімферополя учасниця Pussy Riot Марія Альохіна влаштувала одиночний пікет на підтримку Сенцова
У вівторок, 27 лютого, учасниця російського гурту Pussy Riot Марія Альохіна провела на сімферопольському залізничному вокзалі одиночний пікет на підтримку українського режисера, кримчанина, політв'язня Кремля Олега Сенцова.

Фотографію з гаслом «Свободу Сенцову» Марія Альохіна виклала в своєму Facebook, передає Крим.Реалії. 

За повідомленням кореспондента Радио Свобода Антона Наумлюка, Марію Альохіну в Сімферополі знову відвезли до поліції.

Напередодні повідомлялося, що поліція в Криму вдруге за добу затримала учасників російської групи Pussy Riot Ольгу Борисову і Олександра Софєєва. Пізніше стало відомо, що ще одну учасницю групи Марію Альохіну, яка мала прилетіти до Сімферополя вранці, 26 лютого, затримали одразу після прильоту. Пізніше її відпустили.

Ольгу Борисову і Олександра Софєєва вдень 25 лютого зупинили на виході з порома в Керчі і доправили до будівлі управління ФСБ в Криму і Севастополі.

Силові відомства в Криму ситуацію не коментували.

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку серпня 2017 року учасниці Pussy Riot провели акцію в Якутську неподалік ВК-1, де на той момент перебував Олег Сенцов. Дівчата на мосту розгорнули плакат із написом Free Sentsov.

Активістки регулярно виступають на підтримку Олега Сенцова та інших політв'язнів, випускають відеоролики, проводять акції в містах Європи.

Учасниць Pussy Riot Ольгу Борисову і Марію Альохіну Якутський міський суд (Росія) оштрафував на 20 тисяч рублів (9600 тисяч гривень) за акцію на підтримку кримського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в Росії.

Фото: Facebook Марії Альохіної

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY