detector.media
27.02.2018 13:35
Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв
Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв
Найближчими днями будуть відомі результати службової перевірки щодо можливих порушень з боку поліції відносно журналісток в Оболонському районному суді Києва, де 21 лютого відбувався розгляд справи про держзраду екс-президента України Віктора Януковича

Про це сказав глава Нацполіції Сергій Князєв журналістам 27 лютого, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Службове розслідування, я думаю, найближчим часом, день-два-три – керівник поліції Києва завершить і відзвітує мені щодо можливих або явних порушень, які були того дня»,  – повідомив очільник Нацполіції.

Як повідомляв «Детектор медіа», у середу, 21 лютого, правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, просили жінок пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів. Про це зокрема розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва назвали «вимушеними».

У четвер, 22 лютого, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії охоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.

Пізніше Президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії правоохоронців при вході до Оболонського районного суду столиці, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Інститут масової інформації вимагає вибачень від правоохоронців через приниження журналісток в Оболонському райсуді.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики ВР Вікторія Сюмар пообіцяла розглянути випадок із роздяганням журналісток при вході до Оболонського райсуду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, на засіданні Комітету - «з відповідною реакцією».

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковськазвернулася до Головного управління Національної поліції щодо проведення службового розслідування за фактом вчинення співробітниками поліції дискримінаційних дій через виявлене порушення прав жінок у Києві, вчинене працівниками поліції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY