detector.media
26.02.2018 18:03
NewsOne оскаржить в суді припинення кримінального провадження за фактом блокування телеканалу
NewsOne оскаржить в суді припинення кримінального провадження за фактом блокування телеканалу
Телеканал NewsOne заявляє, що поліція закрила відкрите у грудні 2017 року кримінальне провадження за фактом блокування офісу мовника активістами. Канал збирається оскаржити закриття справи у суді.

Про це йдеться у повідомленні на сайті каналу.

6 грудня минулого року заступник начальника слідчого управління поліції Києва Руслан Дударець повідомив, що за фактом блокування каналу NewsOne відкрито кримінальне провадження.

Як заявляє канал, кримінальне провадження було відкрито за ст. 356 Кримінального кодексу України «Самоправство», хоча мовник розраховував, що ролсдіування буде здійснюватись за ст. 171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Раніше канал розповсюдив заяву, у якій стверджувалося, що блокувальники порушили п'ять статей Кримінального кодексу.

Канал NewsOne  повідомляє, що «органи Національної поліції, а саме — старший слідчий Слідчого відділу Солом'янського управління поліції ГУ НП у м. Києві Ярослав Коломієць - вирішили закрити кримінальне провадження». Як стверджує канал, нині факт блокування офісу телеканалу розглядається у площині адміністративної відповідальності.

«Телеканал NewsOne не збирається сприймати, як належне, таку недолугу роботу слідчих Національної поліції та подає заяву до суду щодо скасування даної постанови та продовження кримінального провадження і саме за ст. 171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"», - заявляє телеканал.

«Детектор медіа» надасть можливість представникам Нацполіції прокоментувати хід розслідуваня інциденту.

Як повідомляв «Детектор медіа», 3 грудня 2017 року телеканал NewsOne заявив, що невідомі розвантажили мішки біля офісу каналу у Києві й почали ними блокувати в’їзд до каналу. Такі дії невідомих телеканал пов’язав із трансляцією маршу за так званий «народний імпічмент» президента України Петра Порошенка.

Fктивісти заявили, що їх не влаштовують висловлювання народного депутата, власника телеканалу Євгена Мураєва і політика каналу та наголосили, що акція має мирних характер. Раніше у прямому ефірі політичного ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne нардеп Євген Мураєв, який є власником каналу, відповідаючи на запитання колеги по Верховній Раді Світлани Заліщук про події Революції Гідності, назвав їх «державним переворотом».

Згодом до каналу NewsOne виїхала оперативно-слідча група. Пізніше учасники блокування заявили, що власник телеканалу, позафракційний народний депутат Євген Мураєв повинен «покаятися за сепаратистські висловлювання». Також вони вимагають звільнити «найватніших» ведучих і змінити редакційну політику каналу з «ватної прокремлівської» на «патріотичну проукраїнську».

4 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав учасників акції протесту під телеканалом NewsОne припинити блокувати канал.

Станом на ранок 4 грудня співробітники поліції Києва не виявили фактів правопорушень на місці проведення акції протесту біля будівлі, де розміщений телеканал NewsOne, і не вносили якихось відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Президент України Петро Порошенко вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору.

6 грудня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики обговорив питання блокування телеканалу NewsOne. Про це повідомила голова Комітету Вікторія Сюмар.

В  Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявили, що занепокоєні ситуацією з умисним блокуванням входу в будівлю телеканалу NewsOne в Києві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY