detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
26.02.2018 17:15
Колегія Мінкульту планує в закритому режимі затвердити Рекомендації щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування
Колегія Мінкульту планує в закритому режимі затвердити Рекомендації щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування
27 лютого має відбутися засідання колегії Міністерства культури України, на якому членам колегії пропонують розглянути проект Рекомендацій щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування. Копію документа, запропонованого до розгляду, «Детектор медіа» отримав на правах анонімності з власних джерел.

У листі до членів колегії Мінкульту заступник міністра Юрій Рибачук нагадує, що законом «Про державний бюджет України на 2018 рік» за програмою «Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування» Міністерству культури передбачено кошти в розмірі 500 млн грн.

«Міністерство культури розробляє відповідну нормативно-правову базу для виконання зазначеної бюджетної програми. Зокрема, передбачається, що спеціально створеним консультативно-дорадчим органом Міністерства культури здійснюватиметься відбір кінопроектів для виробництва (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування. У Міністерстві культури розроблено проект Рекомендацій щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування (додається), які за дорученням міністра культури Нищука Є.М. будуть винесені 27.02.2018 на розгляд колегії Міністерства культури», – йдеться в листі до членів колегії.

Заступник міністра просить членів колегії розглянути проект рекомендацій, надати свої письмові пропозиції та бути готовими до обговорення під час засідання колегії. Членам колегії пропонують розглянути наступні рекомендації:

«Рекомендації щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування

Різножанрові ігрові та неігрові телевізійні фільми, телевізійні серіали, анімаційні фільми, телевізійні фільми-вистави, неігрові телевізійні фільми (серіали) про сучасне життя держави, які за своїм творчим задумом, ідейним спрямуванням, проблематикою або змістом:

Зазначимо, що засідання колегії, на якому планується розгляд рекомендацій, відбудеться в закритому режимі. У прес-службі Мінкульту на запитання «Детектора медіа» про акредитацію на засідання колегії порадили звернутися до секретаря колегії Альони Рябчун. Пані Рябчун, у свою чергу, повідомила, що засідання колегії буде закритим і не передбачає присутності представників ЗМІ.

Нагадаємо, минулого року під час підготовки до другого читання держбюджету на 2018 рік у бюджеті з’явилася нова бюджетна програма Міністерства культури – «виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування». У 2018 році на неї виділено 500 млн грн. Детальніше про те, що це за програма та як Мінкульт планує розпоряджатися цими коштами, – читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої «Патріотичне кіно: що, як і навіщо?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY