detector.media
23.02.2018 11:03
Проти чернівчанина відкрито справу за адміністрування антиукраїнських пабліків у соцмережах
Проти чернівчанина відкрито справу за адміністрування антиукраїнських пабліків у соцмережах
У Чернігові співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили діяльність адміністратора антиукраїнських груп в російських соціальних мережах. Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За попередньою інформацією СБУ, до створених ним пабліків входило понад 20 тис. учасників.

«Зловмисник розміщував на сторінках матеріали із закликами до повалення конституційного ладу та державної влади, популяризував діяльність терористичних організацій "ЛНР/ДНР", поширював інформацію для дискредитації Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання адміністратора було вилучено комп’ютерну техніку та мобільні пристрої.

Слідчими СБУ в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Наразі перевіряється інформація щодо зв’язків чоловіка з представниками російських спецслужб та бойовиками незаконних збройних формувань та вирішується питання про оголошення йому підозри.

Нагадаємо, протягом року СБУ внесла до ЄРДР 40 кримінальних проваджень стосовно адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, відносно 37 суд виніс обвинувальні вироки.

Фото: NewsRoom

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY