detector.media
23.02.2018 10:13
Інцидент із роздяганням журналісток у Оболонському райсуді розгляне Комітет з питань свободи слова
Інцидент із роздяганням журналісток у Оболонському райсуді розгляне Комітет з питань свободи слова
Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики ВР Вікторія Сюмар пообіцяла розглянути випадок із роздяганням журналісток при вході до Оболонського райсуду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, на засіданні Комітету - «з відповідною реакцією».

Про це Вікторія Сюмар повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Роздягання журналісток в залі суду - це поза межами. Як поза межею прав людини, так і поза межами елементарного здорового глузду. За таке треба відповідати, а не прикриватися «ексцесом виконавця».

Розглянемо на засіданні комітету. З відповідною реакцією», - написала пані Вікторія.

Як повідомляв «Детектор медіа», у середу, 21 лютого, правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, запровадили додаткові заходи безпеки. Зокрема наполегливо просили жінок, які піднімалися на п’ятий поверх, де в залі засідань розглядалася справа про держзраду президента-утікача, пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів.

Про це зокрема розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

Співробітники Управління державної охорони своєї мети досягли, активістку Femen в Оболонському суді таки виявили і доправили до поліції, де провели з нею профілактичну бесіду.

У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва назвали «вимушеними».
У четвер, 22 лютого, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії охоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.
«Шановні колежанки-журналістки. Я повністю поділяю ваше обурення діями тих представників силових структур, які вчора вдалися до принизливого огляду жінок-представниць ЗМІ. МФО «Рівні можливості», яке об'єднує майже всіх жінок-депутаток, вже зробило відповідну публічну заяву з протестом проти таких дій силових структур. Я, як представник влади, приношу вибачення вам, шановні колежанки, за ці чужі дії. Вибачте», - написала перша заступниця голови парламенту.
Пізніше Президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії правоохоронців при вході до Оболонського районного суду столиці, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.
Інститут масової інформації вимагає вибачень від правоохоронців через приниження журналісток в Оболонському райсуді.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY