detector.media
22.02.2018 15:21
До Луцької міськради журналістів пускатимуть за списками
До Луцької міськради журналістів пускатимуть за списками
У четвер, 22 лютого, низка луцьких ЗМІ та журналістів отримали від відділу інформаційної роботи Луцької міської ради листа, в якому йшлося про запровадження з 1 березня пропускного режиму до міськради.

Про це ІМІ повідомила представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб.

У листі журналістів просять надіслати до 23 лютого списки працівників видань, які висвітлюватимуть заходи у приміщенні міськради.

«У зв’язку з введенням у дію з 1 березня пропускної системи, просимо надіслати до 23 лютого нам на електронну пошту списки працівників ваших видань, які висвітлюватимуть заходи, що відбуватимуться у приміщенні Луцької міської ради. Це необхідно, щоб вони потім могли безперешкодно потрапити на засідання постійних комісії, сесії, виконкому, тощо. Просимо віднестись з розумінням», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Начальниця відділу інформаційної роботи Луцької міської ради Зоя Балюк запевнила представницю ІМІ, що запровадження пропускного режиму жодним чином не впливатиме на роботу журналістів.

«Я формую для себе список журналістів, щоб полегшити і вам, і нам нашу роботу. Кожному ми ж картку пропускну не видамо, то просто список журналістів готую на вахту, на вахті ми дамо і при посвідченні журналісти зможуть заходити. Це ми робимо суто для того, щоб наш охоронець мав список журналістів. Пропускна система все одно буде такою, як в інших містах», – прокоментувала вона.

На запитання, чи зможуть проходити неакредитовані журналісти, пані Балюк запевнила, що їхні права не будуть порушені. «Система буде працювати так: будуть викликати працівника міської ради, я буду виходити і проводити цих людей. Порушені права ні в якому разі не будуть, – сказала вона. – Ми не проводимо акредитацію. Ми хочемо списки журналістів, щоб не було перепон на вході».

За її словами, громадянин повідомлятиме, в який відділ йтиме, і з того відділу виходитимуть за ним працівники.

На думку медіа-юриста ІМІ Максима Ратушного, головне, щоб окреслені правила пропускної системи жодним чином не суперечили вимогам чинного законодавства.

«Важливо, щоб окреслені правила пропускної системи жодним чином не суперечили вимогам чинного законодавства, зокрема положенням статті 26 Закону України «Про інформацію», де прямо передбачено, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб’єкт владних повноважень. Тому виключеною є можливість пропуску виключно «спискових» представників медіа», – прокоментував пан Ратушний.

Нагадаємо, виконуючий обов’язки міського голови Луцька Григорій Пустовіт 1 листопада 2017 року своїм розпорядженням прийняв новий Порядок акредитації журналістів та інших працівників ЗМІ у Луцькій міській раді з врахуванням рекомендацій Інституту масової інформації (ІМІ). 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY