detector.media
22.02.2018 10:10
Оголошено збір сотні тисяч листів для українських політв'язнів
Оголошено збір сотні тисяч листів для українських політв'язнів
Колишній український політв'язень Геннадій Афанасьєв започаткував марафон написання листів політв'язням, які перебувають на території Росії й в анексованому нею Криму. Частину листів планується надіслати електронною поштою, частину – перевезти на територію Криму й надіслати звичайною поштою.

Про це Афанасьєв написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Крим.Реалії. 

«Звертаюся до вас усіх із проханням і пропозицією. У планах зібрати не менше 10 тисяч листів для політв'язнів. Усі вони повинні бути електронними, тобто не заберуть у Вас багато сил.

Я прошу звернутись кожного до своїх близьких друзів та родичів та попрохати їх написати хоч листочок зі словами підтримки й перекинути мені на поштову скриньку.

Я думаю, це доволі по силах зробити, і коли буде готово, то одночасно ми відправимо цю величезну кількість листів усім бранцям, де б вони не знаходились.

Писати листи можна без будь якої конкретики. Пишіть про себе, про ваші захоплення та про новинки в техніці та кіно. Якщо хочете, залишайте зворотню адресу», – написав Геннадій Афанасьєв.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Московський міськсуд засудив Геннадія Афанасьєва до семи років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за звинуваченням у «тероризмі».

Афанасьєв і ще один українець Юрій Солошенко повернулися в Україну з російського ув'язнення 14 червня 2016 року. Їх обміняли на одеситів-представників ЗМІ – Олену Гліщинську й Віталія Діденка, яких звинувачують у сепаратизмі.

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін. «Зараз маємо більше 60 політичних в’язнів, 22 з них, як ви знаєте, на території Росії, інші - на території окупованого Криму», – сказав міністр.

Водночас Клімкін нагадав, що минулого року вдалося «реструктурувати» платформу щодо звільнення політв’язнів і наразі, за його словами, Україна має прямий відеоміст з окупованим Кримом, що дозволяє швидко реагувати на потреби родин політв’язнів.

Фото: Facebook Геннадія Афанасьєва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY