detector.media
22.02.2018 09:30
Обвинуваченого в екстремізмі за коментар у «ВКонтакте» кримчанина РФ внесла до списку терористів
Обвинуваченого в екстремізмі за коментар у «ВКонтакте» кримчанина РФ внесла до списку терористів
Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії внесла севастопольця Ігоря Мовенко, якого звинувачують в екстремізмі за коментарі в соцмережі «ВКонтакте», до списку екстремістів і терористів.

Про повідомляє «Крим.Реалії».

За словами Валентини Мовенко, всі рахунки її чоловіка заблоковано.

«Ігор зайшов в онлайнбанкінг, всі його рахунки заблоковані. Це означає блокування будь-яких безготівкових рахунків й угод. Наприклад, зняти зарплату – вже проблема», – пояснила жінка.

За її словами, до цього списку потрапляють усі, хто підозрюється чи звинувачений за подібними статтям. Це означає, що Ігор Мовенко перебуватиме в цьому списку аж до скасування або виконання покарання.

Нагадаємо, 16 грудня 2016 року, в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенка і забрали його з собою. Також співробітники силового відомства вилучили його робочий комп'ютер. Дружині пан Мовенко встиг повідомити, що його били, погрожували помістити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі. Вдома також було проведено обшук. Силовики вилучили ноутбук, жорсткі диски домашнього комп'ютера, сімкарти і упаковку від стартового пакета, мобільний телефон.

У квітні 2017 року кримському активісту Ігорю Мовенку пред'явили звинувачення за ч.2 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності). Українець знаходиться під підпискою про невиїзд.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY