detector.media
22.02.2018 09:05
Рідні політв’язнів домагаються механізму забезпечення підтримки з держбюджету
Рідні політв’язнів домагаються механізму забезпечення підтримки з держбюджету
У Верховній Раді України запланована міжвідомча нарада за участю віце-спікера України Ірини Геращенко, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції та представників офісу омбудсмена. Йтиметься про розробку механізму забезпечення правової підтримки кримських політв'язнів у Росії.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на координатора об'єднання родичів українських політичних в'язнів Ігоря Котелянця.

«Ми питатимемо, чи виділені гроші на підтримку сімей політв'язнів, і як сім'ї політв'язнів можуть подаватися на цю допомогу. Тут не йдеться про те, що комусь будуть видані кошти, мається на увазі, що є адвокат, і як його будуть оплачувати. Ми всіх скликаємо, щоб вони вже швидше всі сіли й почали працювати над документами», – розповів Котелянець.

Видання зазначає, що раніше правозахисники розповіли, що родичі українських політичних в'язнів у Росії не можуть отримати кошти, передбачені бюджетом України (всього виділено 96 млн 714 тис. грн) на матеріальну, в тому числі адвокатську підтримку.

Нагадаємо, у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

За думкою заступника керівника Кримської правозахисної групи Володимира ЧекригінаУкраїні необхідний новий формат переговорів із Росією щодо звільнення кримських політв'язнів, у тому числі журналістів, кримськотатарських активістів і громадських діячів. 

Перед зимовими святами в Україні вчетверте стартувала кампанія LetMyPeopleGo з написання листів українським політичним в'язням у Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY