detector.media
21.02.2018 18:33
У поліції назвали «вимушеним» посилений огляд жінок-журналісток біля суду, де свідчив Порошенко
У поліції назвали «вимушеним» посилений огляд жінок-журналісток біля суду, де свідчив Порошенко
У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва, коли, зокрема, правоохоронці просили журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг, назвали «вимушеними».

Про це в коментарі «Радіо Свобода» повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

«Вочевидь, це звична ситуація, тому що це перша особа держави, яка перебуває під захистом. І такі заходи захисту є вимушеними», – пояснив він посилений огляд відвідувачів Оболонського районного суду Києва, де сьогодні, 21 лютого, здійснювався допит Президента України Петра Порошенка.

В Оболонському управлінні поліції «Радіо Свобода» пояснили, що такі посилені заходи безпеки проводили з метою уникнення ймовірних провокацій.

«Метою правоохоронців було не допустити провокацій. Дійсно були посилені заходи безпеки. Була поверхнева перевірка всіх – працівників суду, простих відвідувачів, журналістів. Але тих, хто найбільше себе підозріло поводив, – більш посилено перевіряли. Таким чином, і виявили цю активістку Femen…», – повідомила речниця Оболонського управління поліції Оксана Ліщук.

Вона уточнила, що більш посилений огляд проводили в окремій кімнаті, де перебували поліцейські-жінки. За даними речниці, в Оболонському райсуді Києва такі заходи безпеки проводилися вперше.

Нагадаємо, 21 лютого при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, правоохоронці просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.

Співробітники Управління державної охорони своєї мети досягли: активістку Femen в Оболонському суді таки виявили і доправили до поліції, де провели з нею профілактичну бесіду.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 липня урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента. Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY