detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
21.02.2018 15:30
Журналісти «Наших грошей з Денисом Бігусом» подали апеляцію у справі щодо нападу на знімальну групу
Журналісти «Наших грошей з Денисом Бігусом» подали апеляцію у справі щодо нападу на знімальну групу
Журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» та Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури подали до суду апеляційну скаргу у справі щодо грабежу та нападу на журналістку Надію Бурдей та оператора Михайла Шелеста влітку 2015 року біля будинку екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря

Про це йдеться на сайті Bihus.info

«Детектору медіа» журналістка проекту Надія Бурдей уточнила, що апеляція була подана 14 лютого. 

«Ми подали апеляційну скаргу 14 лютого. Про те, що прокуратура подала скаргу, дізналися в інтерв'ю із заступником прокурора області Ярославом Бендиком. Він зазначив, що вони не погоджуються з рішенням суду», – розказала вона.

Команда «Наших грошей з Денисом Бігусом» зробила розслідування про напад та 21 лютого оприлюднила програму на власному сайті.

Нагадаємо, 28 квітня, біля будинку тоді ще заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря невідомі напали на знімальну групу антикорупційного проекту «Наші гроші». Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту. Тоді телеканал ZIK, на якому виходила прогарма, повідомляв, що напад здійснили зять Сергія Чеботаря Олег Поліщук і власник автомобіля, на якому здійснювався напад, Сергій Гаврилко.

Згодом телеканал ZIK звернувся до МВС та особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою максимально оперативно та об’єктивно розслідувати злочин.

За фактом нападу на журналістів проекту «Наші гроші» було відкрито два кримінальних провадження - за статтею 186 частиною 2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора), а також за статтею 171 частиною 1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»). Згодом прокуратура Києво-Святошинського району визнала постраждалими журналістів проекту «Наші гроші» Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста.

13 травня Сергій Чеботар подав у відставку з посади заступника міністра внутрішніх справ. Водночас проти журналістів програми «Наші гроші» було відкрито провадження щодо «незаконного збирання» конфіденційної інформації про сім'ю колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря.

8 лютого журналісти «Наших грошей» дізналися про закриття справи щодо нападу на їх знімальну групу.

Фото: скріншот відео «Наші гроші з Денисом Бігусом»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY