detector.media
21.02.2018 13:48
Вдруге визначено переможців, яким оплатять судовий збір у справах про доступ до інформації
Вдруге визначено переможців, яким оплатять судовий збір у справах про доступ до інформації
Коаліція громадських організацій «За зниження фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації» визначила ще п’ятьох переможців, яким оплатить судовий збір та надасть правову підтримку

Про це повідомляє «Доступ до правди».

До переліку переможців конкурсу увійшли:

Альона Береза – подала запит до КП «Міськтепловоденергія» Кам’янця-Подільського з проханням надати копію штатного розпису, відомості щодо нарахування заробітної плати та усіх видів доплат його працівникам та фінансову звітність підприємства за 2017 рік, проте її запит було проігноровано.

Валерій Болган, головний редактор одеського видання «ІзбірКом» – надіслав запит до Одеської установи виконання покарань Управління Державної пенітенціарної служби України щодо штатного розпису установи виконання покарань, їхньої зарплати, а також особливостей утримання поголів’я свиней на території установи. У відповідь йому повідомили, що його запит «вивчається», запропонували «відповідним чином оформити запит» та погодитися на витрати з його виконання.

Руслан Рудомський – в інформаційному запиті попросив копії розпоряджень міського голови міста Нетішина Хмельницької області про преміювання посадових осіб виконкому зі січень – жовтень 2017 року, а також просив опублікувати це на сайті. Проте отримав відмову з посиланням на конфіденційність інформації та те, що вона не належить до переліку інформації, що має публікуватися на сайті.

Дмитро Карпій – надіслав запит до керуючої компанії з обслуговування житлофонду про роботи і послуги, надані двома приватними суб’єктами – які саме роботи виконували, їхні ціни та якість виконання, натомість отримав відповідь, що запитувана інформація не є публічною.

Юлія Грига – подала запит до КП «Вінницяоблводоканал»  з вимогою надати копії договорів на закупівлю м’яса та м’ясопродуктів, звіти про які було опубліковано з системі Prozorro. Проте КП відмовило у наданні відповіді, аргументуючи тим, що воно не розпорядник публічної інформації у розумінні ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Як зазначено на сайті «Доступ до інформації», коаліція продовжує конкурсний відбір серед випадків відмови надання публічної інформації або надання неповної чи незадовільної відповіді.

Нагадаємо, раніше коаліція обрала шістьох переможців, а всього у результаті конкурсу будуть відібрані 12 справ у регіонах України, яким буде надано юридичну підтримку, а судові збори оскаржувачів покрито за рахунок коштів кампанії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY