detector.media
21.02.2018 10:15
У Мінську пройде акція на підтримку Олега Сенцова
У Мінську пройде акція на підтримку Олега Сенцова
26 лютого, в День спротиву російській агресії в Криму, білоруський ПЕН-центр разом з Культурним центром «Корпус» та ініціативою «РосУзник» проведе у Мінську захід, присвячену режисеру Олегу Сенцову, засудженому в Росії до 20 років ув’язнення

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Зазначено, що у програмі – лекція критика Максима Жбанкова про український кінематограф і місце Сенцова в ньому, розповідь про умови ув’язнення Сенцова та ситуацію з іншими політв'язнями, відбудеться перегляд фільму Олега Сенцова «Гомер». На заході також можна буде купити його книги.

Крім того, як повідомляє «Крим.Реалії», білоруска Яна Гончарова, яка листується з паном Сенцовим, розповість про його повідомлення з російської тюрми.

На заході також збираються написати листи Сенцову та розповісти, як можна допомогти йому та його родині.

 

Нагадаємо, кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY