detector.media
19.02.2018 17:05
В Сербії затримали двох громадянок України за нелегальну зйомку будівлі Генштабу
В Сербії затримали двох громадянок України за нелегальну зйомку будівлі Генштабу
Військова поліція Сербії заарештувала двох громадянок України та двох громадян США, які за допомогою дрона намагались зняти будівлю старого Генштабу Сербії у Белграді.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на сербські ЗМІ, зокрема B92.

Міністерство оборони Сербії підтвердило телеканалу Prvu TV арешт чотирьох осіб, які спробували без дозволу зняти будівлю. Видання Alo! пише, що затримані громадянки України - з Луганська. 

Як повідомляють ЗМІ, арештованих передали в руки поліції, справа перебуває на розгляді прокуратури та поліції.

Затримані намагались зняти будівлю старого Генерального штабу, де сьогодні розміщені Агентство військової розвідки та Агентство військової безпеки Сербії. 

Арешт іноземних громадян підтвердив президент Сербії Олександр Вучич, який сказав, що це не «щось небезпечне». Більше інформації він отримає після зустрічі з представниками сербських спецслужб.

За даними сербських ЗМІ, будівля є важливою у командній системі армії Сербії, оскільки значну частину своєї діяльності у ній проводить міністр оборони Олександр Вулін. 

Нагадаємо, в жовтні 2017 року Федеральне управління цивільної авіації США дозволило американському новинному телеканалу CNN отримувати відео з польотів дронів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY