detector.media
19.02.2018 11:09
Анімаційну баладу «Причинна» відібрано ще на два міжнародні кінофестивалі
Анімаційну баладу «Причинна» відібрано ще на два міжнародні кінофестивалі
Анімаційну баладу Андрія Щербака «Причинна» за однойменним твором Тараса Шевченка, створену за підтримки Держкіно, відібрано до участі у ще двох міжнародних фестивалях - 18th Festival Internacional de Cine Lanzarote (Іспанія) та 13th Athens ANIMFEST (Греція). Цьогоріч «Причинна» стала єдиною українською стрічкою на цих фестивалях.

Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно.  

13-й Міжнародний анімаційний фестиваль в Афінах (Athens ANIMFEST) пройде з 15 по 21 березня 2018 року. У конкурсних програмах змагаються або демонструють свої твори під час інших подій фестивалю аніматори з усього світу. До участі у Athens ANIMFEST запрошуються повнометражні, короткометражні, студентські та експериментальні анімаційні фільми. Нагороди фестивалю мають назву COTINOS (від грецького - κότινος): так називався вінок із гілок священного оливкового дерева, який отримував переможець стародавніх Олімпійських ігор.

18-й Міжнародний кінофестиваль в Лансароте (Festival Internacional de Cine Lanzarote) відбудеться з 20 по 28 квітня цього року. Цьогоріч на фестиваль надійшло 3076 заявок зі 111 країн світу. Анімаційна стрічка-дебют Андрія Щербака «Причинна» стала однією із 97 стрічок, що змагатимуться у конкурсній програмі.

Для «Причинної» це буде вже 12-й фестиваль.

Як повідомляв «Детектор медіа», короткометражний анімаційний фільм режисера Андрія Щербака «Причинна» увійшов до конкурсної програми грецького фестивалю 3-th Animation Marathon (9-12 листопада 2017 року) та кінофестивалю в Йорданії Karama Human Rights Film Festival (5-10 грудня), який пропагує захист прав людини.

Свою першу нагороду – Спеціальний приз журі – стрічка отримала на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів «КРОК» (це перша нагорода українського фільму на цьому фестивалі після призу Ґран-прі, який отримав фільм «Йшов трамвай №9» режисера Степана Коваля у 2002-му році).

«Причинна» також здобула перемогу на фестивалі «Кіномаршрут» у міжнародній анімаційний програмі, ставши Найкращим анімаційним фільмом.

Національна прем'єра картини відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках Національної конкурсної програми короткометражних фільмів. «Причинна» була також представлена у рамках Національної конкурсної програми кінофестивалю «Молодість. Пролог».

Крім українських, фільм взяв участь у фестивалях Боснії і Герцеговини та Південної Кореї. Фільм був представлений на Українському стенді на кіноринку Mifa Market Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у місті Ансі (Франція).

За сюжетом анімаційного фільму, війна розділяє закоханих, молода наречена, не витримавши розставання, втрачає розум і помирає. Молодий повертається живим і неушкодженим, але, побачивши загибель коханої, розбивається на смерть. Попри все вони залишаються разом назавжди. 

«Причинна» (2017)

Автор сценарію і режисер: Андрій Щербак

Продюсер: Геннадій Кофман

Виробництво: кінокомпанія «МаГіКа-фільм»

Фото: magikafilm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY