detector.media
16.02.2018 17:12
У Запоріжжі поліція відкрила провадження за фактом нападу на знімальну групу 24-го каналу
У Запоріжжі поліція відкрила провадження за фактом нападу на знімальну групу 24-го каналу
15 лютого у Запоріжжі представник охорони державного підприємства «Кремнійполімер» намагався відібрати камеру в журналістів 24-го каналу і пошкодив її. Журналісти перед цим відзняли коментар з одним з керівників заводу.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ ).

За словами журналіста 24-го каналу Владислава Круглова, знімальна група поїхала на завод відзняти сюжет та взяти коментарі керівництва щодо несплати зарплатні працівникам, боргів підприємства за електроенергію.

«Ми туди поїхали. Прийшли на прохідну, нас на прохідній не дуже  радо зустріли. Ми представилися – у нас на камері й мікрофоні є емблеми телеканалу – і сказали, що хочемо поспілкуватися з прес-службою заводу або хочемо, щоб хтось з керівництва до нас спустився. На що охорона відповіла – до побачення, у нас обід, о 11.30», – розповів журналіст.

Він додав, що їм довелося ходити від корпусу до корпусу, щоб вийти з кимось на зв’язок.

Згодом до журналістів вийшов поспілкуватися заступник виконавчого директора з безпеки Юрій Семенкін. «Він дав нам інтерв’ю, поспілкувався з нами, не був проти. Нормально все пройшло», – зазначив Круглов.

Після цього журналісти завершили зйомку та сіли в машину, яка стояла неподалік заводу. Хвилин за п’ять потому представник охорони заводу напав на Круглова, намагаючись забрати камеру з відзнятим матеріалом.

«Мій оператор залишив мені камеру і пішов оглядати завод, щоб можна було  розкадровку зняти. В мене камера була на руках, і тут до нас в машину вломився невідомий чоловік у білій куртці. Він почав забирати камеру, зламав мікрофон, а на мікрофоні було кріплення для LED-панелі, він і його зламав. Звісно, я йому камеру не віддав, я вибіг з машини, але він побачив, що на сидінні залишився наш радіомікрофон, і він забрав його собі», – розповів журналіст.

За словами журналіста, співробітник був неадекватний, кричав.

«Я питав ви хто, на що він сказав, що вам це непотрібно знати, мені керівництво сказало, знищити все, що ви зняли», - заявив він.

Після цього знімальна група викликала поліцію, разом з якою їм вдалося пройти на територію заводу. «Ми викликали поліцію, коли вона приїхала, ми пройшли на територію заводу, де вийшли на зв’язок з директором самого заводу. Директор заводу Володимир Чушенко запропонував вирішити все спокійно, захотів заплатити нам за непорозуміння», – розповів журналіст.

Проте вони написали заяву про злочин, і Заводський відділ поліції Запоріжжя відкрив кримінальне провадження за 171 статтею Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, 15 лютого під час бійки на засіданні суду з обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, коли невідомі побили активіста одеського «Автомайдану» Віталія Устименка, постраждала журналістка 24-го каналу Леся Виговська.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY