detector.media
14.02.2018 19:28
У Литві на рік заборонили ретрансляцію російського телеканалу «РТР-Планета»
У Литві на рік заборонили ретрансляцію російського телеканалу «РТР-Планета»
У середу, 14 лютого, Литовська комісія з питань радіо і телебачення (ЛКРТБ) зобов'язала ретранслюючі компанії на рік обмежити показ у Литві передач російського телеканалу «РТР-Планета».

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на  Delfi.

Литовська комісія з питань радіо і телебачення обгрунтувала рішення про обмеження показу програм РТР-Планета на рік тим, що за останній рік в її програмах «встановлено три випадки, коли були зафіксовані порушення у зв'язку з підбурюванням до війни і ненависті. Комісія стверджує, що в показаній у березні минулого року передачі каналу РТР-Планета лунали погрози на адресу США, заклики відновити СРСР з усіма колишніми територіями. В іншій передачі в травні лунали погрози окупувати країни Балтії».

Ретрансляція зареєстрованого у Швеції телеканалу «РТР-Планета» в Литві за підбурювання до війни і розпалювання ненависті заборонялася вже двічі - в 2015 і в 2016 роках. Обидва рази ретрансляція каналу заборонялася на три місяці через висловлювання депутата Держдуми Росії Володимира Жириновського в програмах каналу. Після цих санкцій комісія як і раніше фіксувала порушення.

Литовські транслюючі компанії в 2015 році також зобов'язали перевести телеканал РТР-Планета в пакет платних програм, проте після сигналів з Єврокомісії, що це може порушувати право Євросоюзу, КЛРТБ відкликала це обмеження.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року В Литві набула чинності піврічна заборона на ретрансляцію російського телеканалу ТВЦi (TVCI).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY