detector.media
14.02.2018 19:12
В односторонньому порядку прийнято рішення про «виселення» журналістів з Єлисейського палацу
В односторонньому порядку прийнято рішення про «виселення» журналістів з Єлисейського палацу
Прес-центр Єлисейського палацу, де мали змогу працювати журналісти під час висвітлення офіційних візитів, прес-конференцій, брифінгів тощо за участю президента Франції, буде переміщено поза межі палацу.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на France24.

«Ухвалено рішення про переміщення прес-центру», - повідомила прес-радниці президента Сібер Ндіай.

Вона пояснила, що рішення було прийняте, аби прес-центр займав більше і просторіше приміщення, де б журналістам працювалося з більшим комфортом.

За словами Ндіай, президент Еммануель Макрон був «поінформований» про це рішення і «затвердив» його.

Прес-кімната у майбутньому має стати кімнатою для засідань.

Коли журналісти висловили своє обурення, Ндіай запевнила, що переміщення відбудеться «з функціональних причин» і що це «одностороннє рішення без обговорення».

Прес-центр у Єлисейському палаці з’явився сорок років тому, за президентства Валері Жискара д'Естена. У 1984 році за Франсуа Міттерана, в інтересах прозорості роботи глави держави, прес-центр було переміщено до приміщення, звідки легко спостерігати за всім, що відбувається у внутрішньому дворі палацу.

Єлисейський палац — резиденція президента Французької республіки в Парижі. У Єлисейському палаці відбуваються також засідання Ради міністрів Франції. 

Нагадаємо, президента суспільного мовника Франції Radio France Матьє Галле (Mathieu Gallet) 15 січня засудили за «фаворитизм та кумівство», а 31 січня звільнили з посади.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY