detector.media
14.02.2018 15:06
Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими
Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими
Український режисер, кримчанин Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у російському місті Лабитнангі своїй сестрі Наталії Каплан. Розмова тривала три хвилини

Про це сестра Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає «Громадське радіо».

«Уперше з Лабитнангі подзвонив Олег. Каже, що передача і гроші на рахунок поки не потрібні. Як і раніше, відмовляється від побачень. Сказав: «Я чекаю іншого». Чесно йому відповіла, що поки ступор повний. Натякає на обмін полоненими. Я знову намагалася йому пояснити, що політв’язні відокремлені від полонених і його цей процес не стосується. Здається, він цього досі не розуміє. Дуже важкий дзвінок вийшов, хоча зв’язок тривав всього три хвилини», — написала пані Каплан. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 лютого Олег Сенцов, який утримується в колонії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, написав листа російській журналістці та правозахисниці Зої Свєтовій.

«Отримала листа від Олега Сенцова. У нього все як і раніше. Читає по дві книжки на тиждень. Вивчив англійську. Тільки практикувати її в ямальській зоні ні з ким. Листів писати не любить. Настрій стабільний. Почувається не дуже. Температура на вулиці 20 градусів морозу. Сніг лежить вже три місяці. Почав отримувати «Нову газету» — говорить, що прийшло одразу кілька номерів», — переповіла зміст листа Зоя Свєтова.

Вона закликала писати Олегу Сенцову, хоча й він «відповідатиме рідко».

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY